Търсите близък?


Важна информация за кибератаката към МКЧК

Какво правим? Вижте приложения линк:
https://video.bnt.bg/bg/a/preslava-lilova-ot-bchk-i-chudesata-s-koito-dava-nadezhda-na-stotitsi

Прочетете личната история на двама братя, които днес отново са заедно

Как можем да Ви помогнем:
Изгубили сте връзка с член от семейството си, поради въоръжен конфликт, природно бедствие или друга голяма катастрофа?Основната ни задача е да възстановяваме семейните връзки между отделни членове на семейството, затова:

Чувствайте се свободни да се свържете с нашите служби по издирване, посредством контактите дадени по-долу. Ако имате още въпроси, на тази страница можете да намерите прикачената форма, в която са маркирани най-важните полета, без които не можем да проведем търсене в или извън Р. България. Можете да попълните формата сами, а ако имате затруднения относно исканата информация или други свързани въпроси, моля обърнете се към нашите експерти. За повече информация относно Международните служби за издирване на Червеният кръст, посетете
https://familylinks.icrc.org

Мога ли да направя нещо в момента?
На www.tracetheface.org ще намерите снимки на хора, които също търсят свои близки. Ако разпознаете някой от тях, а себе си като търсеният човек и желаете да направите контакт с него, моля свържете се с нас (информацията за контакт е на дъното на страницата).
Ако искате, можете да публикуваме снимка и на Вас, след като сте попълнили заявка за издирване. За повече информация за услугата:Имате ли нужда от помощ за събиране със семейството Ви?

Ако имате съпруга, съпруг или деца под 18г., (или вие самите сте под 18г. възраст) в друга страна

Службата по издирване помага на разделени членове от семейството, които са изгубили връзка по между си по време на война, въоръжени конфликти и бедствие. Въпреки че нашата подкрепа подлежи на одобрение от властите, ако спадате в някоя от споменатите категории, не се колебайте да се свържете с нас (информацията за контакт е по-долу на страницата), за да можем да оценим случая Ви и да предприемем съответните мерки.

Имате ли трудности при комуникацията с членове от семейството ви, поради война, въоръжени конфликти или бедствия? Някой от близките ви задържан ли е (напр. затвор или център за задържане) и Вие нямате контакт с него?

Службите по издирване на Българския Червен кръст се занимават и с предаване на специални съобщения, където други методи на комуникация не работят (вече). Тези червенокръстки съобщения, понякога са единственият начин за комуникация между военни затворници, задържани хора и техните семейства. Ако смятате, че бихме могли да ви помогнем, моля свържете се с нас посредством контактите, дадени по-долу на страницата.

В допълнение, имаме възможност да ви предоставим с кратко обаждане към Ваши роднини, ако знаете техните контакти, за да може да размените информация и семейни новини.

Н.Б.
Цялата информация, споделена с Българският Червен кръст е конфиденциална, освен ако не искате тя да стане публична за да спомогне търсенето.

Моля, обръщайте се към нашите услуги, чак след като сте опитали всички други възможни начини на контакт.

Всички услуги, които предоставяме са безплатни!


За контакт:
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
София 1407
бул. "Джеймс Баучер" 76
Телефон: +359 88 866 80 58
+359 88 400 73 63 - На този номер може да се свържете с нас и чрез WhatsApp и Viber.
E-mail: tracing@redcross.bg
Калинка Янкова - k.yankova@redcross.bg