ЗА ДА СПАСИМ ЖИВОТ В ПЛАНИНАТА

RECCO® - ЗА ДА СПАСИМ ЖИВОТ В ПЛАНИНАТА

Всяка година с падането на първите снегове хиляди любители на планинския туризъм навлизат в лавиноопасен терен, в повечето случаи без дори да подозират за опасностите. Увеличаването на интереса към практикуването на екстремни зимни спортове, и особено извънпистовото каране, през последните години води до постоянно нарастване на инцидентите.
Планинската спасителна служба, заедно с различни партньорски организации, провежда сериозна превантивна дейност сред любителите на зимни спортове.
Но това не е достатъчно! При лавинно нещастие всяка секунда е от огромно значение!

ЗАЩО RECCO®

ПРЕДИМСТВАТА ЗА ОБОРУДВАНЕ С RECCO® ДЕТЕКТОРИ:

ЗАЩО СЕ НУЖДАЕМ ОТ ВАШАТА ПОДКРЕПА?
Планинското спасяване е благородна, скъпоструваща и високо рискова дейност. Планинските спасители са принудени да излизат в планината при тежки метеорологични условия. Това изисква не само отлична подготовка, но и екипировка от най-висок клас. Бързината за достигане до пострадал е от огромно значение, особено при случай на затрупан от лавина.
ПСС се стреми да намали времето за откриване на пострадалите, а от там и да повиши шансовете им за оцеляване.

КАК МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ?
Фирмата RECCO® не продава детектори. Те могат да бъдат наемани за период от 5 години и да бъдат поставени на стратегически места в ски центровете, в близост до районите с най-много лавинни инциденти.
За това се обръщаме към Вас с молба да станете наш партньор.

ПРЕДИМСТВАТА ДА СТАНЕТЕ НАШ ДАРИТЕЛ

Ако нашето предложение Ви интересува, можете да направите дарение на:
Банковата сметка на ПСС:
Български Червен кръст
“Уникредит Булбанк” АД,
клон Калоян
IBAN: BG22UNCR76301077030226
BIC: UNCRBGSF

чрез on-line дарениe на сайта на БЧК - www.redcross.bg - ЗА ДА СПАСИМ ЖИВОТ В ПЛАНИНАТА

За повече информация отворете прикачения файл или се свържете с нас на тел.: 02 81 64 776; 02 49 23 048 и на ел. поща: pss@redcross.bg
КОИ СМЕ НИЕ
Планинската спасителна служба (ПСС) е създадена през 1933 г., а през 1951 г. преминава към Българския Червен кръст и повече от 85 години е единствената структура на територията на Република България, която помага на пострадали в планините.
Основните задачи на ПСС са да оказва помощ на пострадалите в планините, да осъществява търсене на изгубени и транспортиране на пострадали в трудно достъпни планински терени, да развива профилактична дейност за предотвратяване на нещастията в планините, да извършва обучението и квалификацията на планинските спасители.
ПСС разполага с 530 действащи доброволни планински спасители, разпределени в 32 отряда във всички по-големи планински селища.
Средно годишно ПСС оказва помощ на над 2 600 души и провежда над 120 специализирани акции.